Onze ANBI-erkenning toont aan dat we een betrouwbaarheidslabel hebben verdiend.

Iedereen die zich inzet voor de Sinterklaasbank weet dat dit als Vrijwilligerswerk wordt beloond. Dat betekent dat we niemand betalen voor zijn of haar inzet. Onze beloning? glunderende kindergezichtjes en blije ouders Daar doen wij het voor.  Want ons motto is “Ieder kind heeft recht op de sint.”

DE SINTERKLAASBANK (+logo) is als merk geregistreerd, inschrijvingsnummer 0904574, depotnummer 1229347 dagtekening 17.07.2011 11.43 uur.

Waarom geen CBF keurmerk?
-De aanvraag van het keurmerk kost ons € 2.925,-
-Per jaar moeten wij tussen de € 890,-en € 1.770,- aan het CBF betalen (hoe meer donaties, hoe hoger dit bedrag)
-De hertoetsing kost € 2.925,-
-Voor een keurmerk is een accountantsverklaring nodig die ons ook een paar duizend euro per jaar zal kosten
-Het keurmerk moet elke 3 jaar opnieuw aangevraagd worden inclusief alle bijkomende kosten.

Opvallende zaken CBF:
-Het CBF controleert niet of het geld dat een donateur geeft aan een goed doel, ook daadwerkelijk besteed wordt op de manier zoals het goede doel dat belooft.
-Het CBF is geen overheidsinstelling maar gewoon een particuliere stichting. Iedereen kan een dergelijk keurmerk starten als hij/zij dat zou willen.
-Het CBF zelf geeft 1.000.000 euroaan salarissen uit en nog eens 150.000 euro aan eigen promotie.
-Het CBF ontvangt per jaar totaal 1.700.000 euro van goede doelen. Geld dat dus door donateurs gegeven is aan goede doelen maar niet gaat naar diegenen voor wie het bedoeld is.
-Het CBF is al een aantal keer op de vingers getikt omdat ze ten onrechte aangaven bestedingen van goede doelen te controleren!
-Het CBF controleert eigenlijk alleen de jaarverslagen die door de goede doelen zelf worden aangeleverd en al gecontroleerd zijn door accountantskantoren.
-Kortom, het CBF–keurmerk kost een hoop tijd en geld, geld dat dan dus niet besteed wordt waarvoor het bedoeld is.

Het controleren van de boeken kun je bij ons ook zelf doen. Deze staan netjes gepubliceerd op onze eigen site en zijn volledig transparant zoals het hoort. Zie jaarverslagen of neem contact op met onze penningmeester Mr. J. Knapen, penningmeester@sinterklaasbank.nl

Beleidsplan Sinterklaasbank 2014 – 2017

2015

2014

2013

2012

Privacy