Onze bank geeft de mooiste rente!

 

Wij doen aan wenscadeautjes. Deze zijn nieuw. En naast nieuw ook gewenst. Want wat als je een Barbie krijgt terwijl je droomt van Playmobiel? Wel willen we met nadruk zeggen dat wij niet tegen tweedehands zijn, verre van dat. Voor een verjaardag is tweedehands prima maar met Sinterklaas zien wij het anders. 1 keer per jaar een cadeautje wat je echt heel graag wilt hebben, wat je zelf uit hebt mogen zoeken, wat je vol trots op school kan laten zien. Dat is toch niet teveel gevraagd? Sinterklaas is een geweldige mythe. Laat alle kinderen even meegaan in dit sprookje.

Wij doen ons uiterste best de kinderen te bereiken die echt naast de pakjesboot vallen. Uit ervaring is gebleken dat veel stichtingen en weldoeners zich richten op dezelfde doelgroepen. Hierdoor ontstaat een soort ongelijkheid. Mensen laten niet graag zien dat het slecht met ze gaat. Daarom zoeken wij samen met maatschappelijk werk, schuldsanering en werkgevers naar verborgen armoede.

Daarnaast verplichten wij mensen niet uit hun anonimiteit te komen. U kunt zich voorstellen dat als je niet wilt laten zien dat het slecht met je gaat je niet graag naar een feest gaat dat georganiseerd is voor deze specifieke doelgroep. Dat hoeft ook niet. Wij respecteren de privacy en gunnen het mensen te kiezen voor een intieme 5 december avond alleen met het gezin.

Wij worden vaak in 1 adem genoemd met de voedselbank. Toch worden wij liever vergeleken met de SNS of de Rabobank, de ING of de ABN-AMRO. Wij zijn namelijk de “bank” van Sinterklaas. Wij sparen geld. Het verschil tussen onze bank en de reguliere banken is dat wij u geen 0,8% rente geven. Met uw geld geven wij een kind een mooie jeugdherinnering. Met uw geld zorgen wij ervoor dat een kindje ook even onbezorgd kan genieten van de mooiste mythe van Nederland. Met uw geld halen wij even wat last van de schouders van ouders. Ouders die elke maand moeite hebben om financieel het hoofd boven water te houden.

Dit is onze “rente” op uw geld;
“Wat was het een grote verassing toen ik gisteren behalve rekeningen jullie envelop in de bus kreeg!
Ik had het totaal niet verwacht, ik was helemaal overdondert.
Voor onze kinderen is het fantastisch dat ook zij, net als elk ander kind gewoon een verlanglijstje mogen maken, iets wat ze elk jaar doen, maar dit maal zullen ze ook echt een wens cadeau krijgen van de Sint!
We doen er altijd alles aan om onze kinderen ook een leuk cadeau te schenken, helaas is dit nooit iets uit ’t speelgoedboek maar altijd iets tweedehands van bv de kringloop of iets gebruikt en geschonken van derden.
Ze zijn altijd teleurgesteld , klasgenoten krijgen veel meer, mooiere, grotere cadeau’s.
Wij leren ze dat niet elk kind zo verwend wordt, maar dat is lastig.
We zullen ze in elk geval allemaal een mooi cadeau schenken met sinterklaas, ze zullen er zeer dankbaar voor zijn!
We willen jullie heel hartelijk bedanken voor alle inzet voor gezinnen zoals de onze, het is zo welkom!”

“Onze meiden krijgen een geweldige pakjes avond dankzij jullie!!!”

“Dolgelukkig hebben mijn kindjes gisteren kadootjes opgezocht en een piet getekend ze waren er alle vier zo druk mee bezig dankjewel”

“Vandaag een mooie brief van jullie ontvangen! Super bedankt echt super tof! Ben zo blij! Dank je wel”

“Hallo Sinterklaasbank medewerkers, ik heb gisteren een berichtje gekregen van de moeder van het gezin dat ik heb voorgedragen bij jullie om een cadeautje te krijgen… Nou het waren hartjes en foto’s van jullie brieven en bedankjes en kusjes wat de klok sloeg… ik ben zoooo ontzettend blij dat zij zo verwend worden door jullie… en wat hadden deze kinderen een plezier, ze zijn meteen aan het plakken, knutselen en tekenen geslagen, ze waren zooo enthousiast en blij en dát is precies wat zij eens even nodig hadden… twee zieke kinderen van de vier is zo’n enorme opgave, een vader die niet meer weet hoe hij het allemaal moet bekostigen en een verdrietige moeder … ze waren zooo gelukkig en blij door jullie bericht en daar wil ik me heeeeel hartelijk voor bedanken bij jullie, wat goed dat jullie bestaan, Dankjewel !!!”

10451689_730793260346646_3823088442711954608_n