Geachte heer, mevrouw,

Graag willen wij de Sinterklaasbank onder uw aandacht brengen. De Sinterklaasbank is er voor kinderen, die met hun ouders(s) op of rond de armoedegrens leven.

Het Sinterklaasfeest is een echt oud-Hollandse traditie en voor velen van ons één van de mooiste jeugdherinneringen. Zingen voor de kachel, de spanning of er wel of niet wat in het schoentje zit, en als hoogtepunt...pakjesavond!

Helaas is voor veel gezinnen in Nederland "Sinterklaas" helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. De Goedheiligman gaat hun deur voorbij. Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Dat valt niet uit te leggen.

Deze kinderen maakt de Sinterklaasbank al sinds 2006 blij met een zelf gewenst cadeau.

Wij zagen de afgelopen jaren steeds meer soortgelijke initiatieven ontstaan. Allemaal op zoek naar dezelfde doelgroep. Wij zagen dat kinderen binnen de transparante doelgroep van meerdere kanten werden voorzien. Dat is voor niemand goed en gaat de doelstelling voorbij. Om die reden hebben wij besloten op zoek te gaan naar de onzichtbare gezinnen. De gezinnen die net buiten de hulpverlening vallen en het daardoor extra moeilijk hebben.

U als leerkracht of medewerker binnen het basisonderwijs hebt dagelijks zicht op de kinderen binnen uw school, u zult als geen ander opmerken binnen welke gezinnen het financieel niet goed gaat. Het gaat ons dus met name om gezinnen die om welke reden dan ook buiten de boot vallen bij hulpverleningsinstanties; de gezinnen die financieel gezien geen enkele ruimte hebben doordat zij geen aanspraak kunnen maken op b.v. de voedselbank en/of andere instanties zoals stichting leergeld etc.

U ziet de kinderen dag in dag uit en u voelt zich wellicht machteloos omdat u niets aan de thuissituatie van deze kinderen kunt veranderen.

Wij bieden u de mogelijkheid om op 5 december voor deze kinderen het verschil te maken.
Wij nodigen u uit, om de kinderen die iets extra's verdienen op 5 december, op te geven voor een Sinterklaascadeau, want Sinterklaas is er voor ieder kind.

Uiteraard beseffen wij dat het soms moeilijk kan zijn om als leerkracht ouders aan te spreken op de mogelijkheid van de Sinterklaasbank. Je zegt daarmee namelijk dat je ziet dat het financieel niet goed gaat binnen een gezin. Iets wat veel mensen nou juist willen verbergen. Maar ook dan heeft de Sinterklaasbank een oplossing. Heeft u zo’n situatie? mail ons dan info@sinterklaasbank.nl

Als u een account aanmaakt zult u merken dat e.e.a. minder tijdrovend en ingewikkeld is dan het misschien lijkt. Klik op de onderstaande knop "start inschrijving" om u in te schrijven als intermediair.

Na het sluiten van de inschrijfperiode krijgt u binnen uw eigen account de mogelijkheid de benodigde verlanglijstjes te downloaden. Deze zijn voorzien van een barcode. U kunt de verlanglijstjes mailen of bezorgen bij de door u opgegeven gezinnen. Privacy staat hierbij hoog in ons vaandel. Het gezin kan hiermee naar elk gewenst Intertoys filiaal om de cadeaus uit te kiezen die de kinderen zelf hebben uitgekozen. 

Wij vragen u alvast een notitie in uw agenda te maken voor het komende jaar. 

Elke maand geven wij een "maandcadeau" weg. Ook hier kunt u kinderen aanmelden.  Kijk hier voor meer informatie.

Hartelijke groet,
Team Sinterklaasbank