Het verhaal achter de Sinterklaasbank

Tijdens mijn werk bij de politie stapte ik een kale woning binnen. Gas en licht waren afgesloten en in de keuken zag ik een oranje gasstelletje wat je normaal gesproken alleen op de camping zou gebruiken. Op de vloer lagen matrassen. Hier en daar lag wat verdwaald oud speelgoed. De muren waren kaal. Aan een van de muren hing een tekening in mooie kleuren, Sint en zijn Pieten op de pakjes boot. De fleurige tekening in contrast met de kille woning greep me enorm aan.

Die avond bracht ik mijn dochtertje naar bed. De volgende ochtend werd ze met rode wangen van de spanning wakker en rende direct naar haar schoen om te kijken wat Piet erin had gestopt. Dat gevoel zou het kind van de tekening nooit ervaren. Het brak mijn hart.

Ik ben geen type van “ik stond erbij en ik keek ernaar” dus besloot ik er wat mee te gaan doen. Het eerste jaar heeft de Sinterklaasbank 50 kinderen blij kunnen maken met een cadeau, afgelopen jaar waren dit er 5000!

Met de Sinterklaasbank wil ik een kind meer geven dan alleen een cadeau. Het snuffelen in de folders van de Sint, een verlanglijstje maken, het hoort er allemaal bij. De beleving is misschien nog wel mooier dan het cadeau zelf. Daarnaast moeten juist kinderen in deze doelgroep een zelf gekozen cadeau kunnen krijgen, even voelen dat je er helemaal bij hoort. Sinterklaas heeft immers pakhuizen vol. Als jij dan niks krijgt en je vriendjes wel dan voelt dat bijna persoonlijk.

De Sinterklaasbank is een stichting voor mensen en door mensen. Wij hebben niet de ambitie een “bedrijf” met een dikbetaalde directeur en een mooi kantoor te worden. Wij willen dit gewoon blijven doen naast onze banen.  Wij geloven erin dat als we allemaal een beetje geven we bergen kunnen verzetten. En tot nu toe hebben we dat bewezen, mede dankzij onze donateurs!

Helpt u mee? Dit kan met een donatie of een leuke actie.  

Elisa Nuij, voorzitter

Stichting de Sinterklaasbank te Bussum
KvKnr.: 32115885
Postbus 1007
1400 BA Bussum